Miksi me aina äänestämme samat puolueet eduskuntaan – ja aina petymme politiikkaan?

Miksi me aina toistamme itseämme, vain tuottaaksemme pettymyksen?

Valtamediamme uutisointi sävyyn ’pienpuolueita ei kannata äänestää, koska ääni menee hukkaan’, on se helpoin tapa pitää ne vaihtoehdot tarjoavat pienpuolueet eduskunnan ulkopuolella. Siitä huolimatta, vaikka sellainen olisi suurissa linjauksissa (kuten EU, euro tai Nato) ainoana enemmistön kannalla samaa mieltä.*

Näin kansalaiset suhtautuvat EU:hun ja euroon.
Näin kansalaiset suhtautuvat EU:hun ja euroon.

(* Yle M.O.T. kyselytutkimus 2014, päivitetty 2015, otanta 4899 vastausta)

Sitten äänestetään vuorotellen jotain niistä ’varmoista vanhoista’, vaikka niihin on edellisinä kausina pettynyt, ja ihmetellään seuraavat 4 vuotta, kun politiikan suunta ei taaskaan muutu.

Tai ettei eduskunnassa ole edes aitoa oppositiota. Siinä kun amerikkalaisessa politiikassa puolueet ovat saman kolikon 2 eri puolta, Suomessa eduskuntapuolueet ovat sama noppa erivärisillä kyljillä. – Äänestämättömyys ei siihen muutosta tuo.

Gallup-tutkimuksilla yritetään ohjailla ihmisiä ’taktikointiäänestykseen’ suurten puolueiden välillä. – Mitäpä, jos kerrankin ei ’taktikoi’ hallituspuolueita, joista mikään ei edelleenkään aja asioitasi, ja uskaltaisi äänestää aidosti sitä puoluetta, joka ajaisi sinun etuja ennen pankkimaaliman etuja?– Ennen kuin tarpeeksi moni sen uskaltaa tehdä, ei muutosta nykymenoon todellakaan tule. Koska nykyiset valtapuolueet ovat päättäneet leikkiä pankkiirien antamassa hiekkalaatikossa.

Millainen kannatus sitten eri puolueilla olisi, jos ihmiset äänestäisivät näiden suurimpien peruskysymysten pohjalta?

Puolueiden (johdon ilmoittama) suhtautuminen EU:hun ja euroon.
Puolueiden (johdon ilmoittama) suhtautuminen EU:hun ja euroon.

Ipu näyttäisi olevan yli 60%:lle näiden EU ja euro-suhtautumisen pohjalta se ainoa oikea. -Koskakohan nämä kaikki uskaltavat äänestää omien arvojensa pohjalta? Silloin tapahtuisi se kauan kaivattu muutos politiikan sisällössä.

Kouluissa järjestettiin viikkoa aikaisemmin samoilla listoilla eduskuntavaalit nimellä Nuorisovaalit (16-18 v.) – Nuorisolla ei ole tarvetta ’äänten hukkaan menemisen’ pelkäämisessä eikä myöskään ’hallituspuoluetaktikointiin’, vaan äänestävät aidommin ’omaa’ puoluettaan ja ehdokastaan. – No mites kävikään vaalipiirissäni Pirkanmaalla?

Nuorisovaalit_eduskuntavaalit2015_PIR_o

(Itsenäisyyspuolueen väri graafissa violetilla.)

Paikkajako, Pikanmaa 19 paikkaa: Kok 4 / Kesk 3 / Vihr 3 / Ipu 2 / KD 2 / SDP 2 / PS 2 / Pir 1

Kas yllättäen pienpuolueista Ipu sai Pirkanmaalla 2 paikkaa (ja oli liki 3:akin) ja Piraatitkin sai 1 paikan. Itsenäisyyspuolue oli siis Pirkanmaan 4. suurin puolue Nuorisovaaleissa!

Lähde: http://www.aantenlasku.fi/?region_id=7&hc_location=ufi

Kannatusta siis on ainakin nuorison parissa, mutta äänestyskäyttäytymisesi vaaleissa ratkaisee lopullisen tuloksen! Meillä ei ole miljoonien puoluetukien takaamaa suurta mainosnäkyvyyttä, vaan oma ahkeruutemme esimerkiksi täällä somessa, joten sen varassa joudumme menemään. – Onko meillä todellista oppositiota eduskunnassa ensi kaudella? Kuuluuko kansalaisten enemmistön ääni pääkallopaikalla, vai ei? – Vai melskaavatko samat vanhat vapaasti vanhoilla pelisäännöillä, kuten tähänkin asti?

Sinä päätät. Me painamme nappia. – Demokratia 2.0 – Ipu – http://www.ihmisyydenpuolesta.fi

Miksi me aina äänestämme samat puolueet eduskuntaan – ja aina petymme politiikkaan?

Jätä kommentti